V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.270 klicev. Med 537 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 116 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

V 108 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani.  Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 6.40 je v Gornji Radgoni osebno vozilo zapeljalo s cestišča in pristalo v jarku. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj nesreče, nevtralizirali iztekajoče tekočine, odklopili akumulator in dvignili vozilo iz jarka. Poškodovano osebo so odpeljali reševalci NMP Gornja Radgona

Ob 9.34 je na cesti med Starodom in Pavlico, občina Ilirska Bistrica, vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zaustavili iztekanje tekočin in z vpojnim sredstvom posuli že razlite tekočine ter vozilo so postavili nazaj na kolesa. Poškodovanih ni bilo.

Ob 14.33 je na cesti Novo mesto–Metlika, pri odcepu za Dolž, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa in z absorbentom posuli cestišče. Ekipa nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto je poškodovano osebo odpeljala v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 15.12 je zaselku Breznica, občina Prevalje, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste v potok, pri tem pa se je vozilo obrnilo na bok. Gasilci PGD Prevalje so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo ter pomagali pri dvigu vozila z avtodvigalom. Zaradi telesnih poškodb je bila ena oseba odpeljana v SB Slovenj Gradec.

Ob 19.03 sta v Pesnici pri Mariboru, občina Pesnica, trčili osebni vozili. Gasilci JZGB Maribor so iz vozila rešili ukleščeno lažje poškodovano osebo, na vozilih odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 22 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Celje in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 15 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 nasilja v družini, 2 drzni tatvini, 2 ponarejanji denarja, 2 grožnji ter 1 povzročitev telesne poškodbe.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 67 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 57 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (26), Maroka(10) in Pakistana (10).

 

Spletno uredništvo