V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.249 klicev. Med 503 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 97 prometnih nesreč, 66 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

V 73 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 3.49 se je v naselju Bezina, občina Slovenske Konjice, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem in policistom. Reševalci NMP Slovenske Konjice so eno poškodovano osebo prepeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 4.01 je prišlo na cesti Kozina–Podgrad pred Finido, občina Hrpelje-Kozina, do naleta dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Materija so izvajali požarno in prometno varovanje, nudili prvo pomoč pred prihodom reševalcev, pomagali ekipi NMP pri oskrbi poškodovancev ter odklopili akumulator. V nesreči so bile lažje poškodovane tri osebe, ki so bile oskrbljene na kraju in so lahko nadaljevale pot.

Ob 9.46 je v gozdu v bližini naselja Gradenc, občina Žužemberk, traktor povozil osebo. Gasilci PGD Žužemberk so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč ponesrečenemu do prihoda reševalcev NMP ter pri prenosu do reševalnega vozila. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovano osebo prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 11.39 se je v naselju Noršinci v občini Moravske Toplice pri padcu s kolesom poškodovala kolesarka. Helikopter SV jo je v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljal v UKC Maribor. Gasilci PGD Ljutomer so v Ljutomeru na hipodromu zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Ob 16.51 se je na cesti Žužemberk–Dvor, občina Žužemberk, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Žužemberk so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč ponesrečenemu do prihoda reševalcev in pri prenosu do reševalnega vozila ter očistili cestišče. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovano osebo prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 17.23 je na cesti Kamnik–Stahovica v občini Kamnik, pri velikem jezu, voznik motorja zapeljal s ceste preko trave v reko Kamniško Bistrico. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik, usmerjali promet, motorno kolo postavili na cestišče, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji. Hudo poškodovanega motorista so oskrbeli reševalci NMP Kamnik in ga odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18.15 sta v Vodicah na cesti Vodice–Smlednik, občina Vodice, trčila osebno vozilo in kolesar. Do prometne nesreče  je  prišlo,  ker  je  voznica  pri zavijanju levo odvzela prednost kolesarju,  ki  je  pripeljal  nasproti.  Pri  tem se je pešec huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana

Ob 19.35 je v Šmartnem, občina Cerklje na Gorenjskem, padla kolesarka in se poškodovala. Na kraju nesreče so ji prvo pomoč nudili reševalci NMP Kranj in jo odpeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 47 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali in sicer 2 na območju PU Ljubljana ter po 1 na PU Maribor in PU Celje,

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 6 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja in sicer 3 osebam na območju PU Ljubljana, 2 osebam na območju PU Celje in 1 osebi na območju PU Maribor.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 tatvin, 28 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, 4 grožnje, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 35 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 22 na območju PU Koper, 9 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Murska Sobota, 2 na območju PU Novo mesto. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Bangladeša (15), Indije (6), Irana (5).

 

Spletno uredništvo