V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.388 klicev. Med 589 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 151 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

V 137 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo.

Ob 7.57 je na avtocesti Slovenska Bistrica–Maribor, v bližini priključka Fram, voznik s osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Gasilci JZ GB Maribor in PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle tekočine, odklopili akumulator, vozilo postavili nazaj na cestišče in nudili prvo pomoč poškodovani osebi. Reševalci so poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor.

Ob 8.22 se je na Ulici Anice Černejeve v Mariboru prevrnil tovornjak. Gasilci JZ GB Maribor in PGD Dogoše so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ujeto osebo v kabini, pomagali reševalcem pri oskrbi ponesrečene osebe, preprečili iztekanje hidravličnega olja in odklopili akumulator. Reševalci NMP Maribor so poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor.

Ob 10.06 je na Istrski cesti v Kopru padel kolesar. Gasilci JZ GB Koper so ob prihodu na kraj videli, da je bila poškodovana oseba že v reševalnem vozilu in njihova pomoč ni bila potrebna. Reševalna služba slovenske Istre je poškodovanega odpeljala v SB Izola.

Ob 15.21 sta na Koprski obvoznici trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so vršili požarno in proti naletno varovanje ter pomagali pri odstranitvi vozil s cestišča. V prometni nesreči sta se poškodovali dve osebi, ki so ju reševalci prepeljali v SB Izola.

Ob 15.54 sta v naselju Postojna, v krožnem križišču, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Postojna so kraj dogodka prometno in požarno zavarovali in nudili pomoč reševalcem NMP Postojna. Motorist se je poškodoval.

Ob 16.26 je v naselju Slatinski Dol, občina Kungota, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in pristala na strehi. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, vozilo obrnili na kolesa in umaknili s cestišča ter odklopili akumulator.

Ob 16.43 se je v naselju Lokovica v občini Šoštanj prevrnil traktor, voznik pa je ostal ujet pod njim. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev NMP, ki so ga oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 46 tatvin, 16 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 2 grožnji, ter po 1 rop in 1 drzno tatvino.

  1. V  Centru  je  bilo  vlomljeno  v  stanovanje,  od  koder  je bila odtujena gotovina, orožje in bančne kartice. Škoda znaša okoli 12000 evrov.
  2. V  Šiški  je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 2000 evrov.
  3. V  Šiški je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bila odtujena motoristična oprema. Škoda znaša okoli 1000 evrov.
  4. V  Šiški  je  bilo  vlomljeno  v klet, od koder je bilo  odtujeno orodje in kolo. Škoda znaša okoli 2800 evrov.
  5. V  Trzinu je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 700 evrov.
  6. Na  Viču  je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orožje. Škoda znaša okoli 150 evrov.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 77 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 45 na območju PU Koper, 24 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (46), Afganistana (11) in Turčije (6).

 

Spletno uredništvo