V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.782 klicev. Med 721 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 126 prometnih nesreč, 112 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

V 111 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 14 so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 11.11 se je na Ljubljanski cesti v Domžalah pri padcu s kolesom poškodovala kolesarka. Gasilci CZR Domžale so ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP in zavarovali kraj dogodka.

Ob 12.41 je na avtocestnem odseku Postojna–Ravbarkomanda, občina Postojna, tovorno vozilo trčilo v odbojno ograjo, pri trku je prišlo do poškodbe rezervoarja goriva. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, prečrpali gorivo v nadomestne posode ter razlito gorivo nevtralizirali z absorbentom.

Ob 14.18 se je na cesti Log pod Mangartom–Strmec, občina Bovec, pri padcu poškodoval kolesar. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP Tolmin ter usmerjali promet. Poškodovanega kolesarja so reševalci pripeljali v ZD Tolmin.

Ob 15.18 je v naselju Frankolovo, občina Vojnik, osebo vozilo zapeljalo s cestišča in pristalo v potoku. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Celje so eno poškodovano osebo prepeljali v SB Celje.

Ob 16.14 je na avtocesti malo pred izvozom Brnik iz smeri Kranja proti Ljubljani, občina Šenčur, voznik izgubil oblast nad kombiniranim vozilom in zapeljal na odbojno ograjo. Gasilci GARS Kranj so kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč reševalcem NMP Kranj pri oskrbi in prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila.

Ob 17.37 je na cesti Topole–Šinkov Turn voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in se prevrnil na streho. Gasilci PGD Kamnik in Mengeš so zavarovali mesto nesreče, nevtralizirali razlite tekočine, oskrbeli poškodovanega voznika ter ga predali v oskrbo ekipi NMP Domžale. Poškodovano vozilo so pomagali naložiti na avto vleko.

Ob 18.34 je na avtocesti Slovenska Bistrica – jug proti Mariboru prišlo do trka štirih osebnih vozil. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, sanirali iztekle tekočine in nudili prvo pomoč poškodovani osebi. V času intervencije je bila cesta krajši čas zaprta.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 86 intervencij na javnem kraju, 26 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 22 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, po 3 povzročitve telesnih poškodb in nasilja v družini, 2 ponarejanji denarja, ter po 1 rop, drzno tatvino in grožnjo.

V  Kočevju  je  neznani  storilec vlomil v klet in odtujil električni skiro znamke Xiaomi MI. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.
V  centru  Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil palice za golf. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
Na  območju  Bežigrada neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil denar. Povzročil je za okoli 1.000 evrov škode.
V  Ribnici  so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili  več električnega  in baterijskega ročnega orodja in motorne žage ter ribiško opremo. Podjetje je oškodovano za okoli 5.000 evrov.
V  okolici  Domžal  je  bilo  vlomljeno  v  gradbeni  kontejner od koder so odtujili bencinski rezalnik za beton in električno rezalo. Povzročili so za okoli 1.200 evrov škode.
V  okolici  Domžal  je  bilo  vlomljeno  v  gradbeni  kontejner od koder so odtujili več kosov delovnega in električnega orodja. Povzročili so za okoli 3.700 evrov škode.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 58 oseb, 35 na območju PU Novo mesto, 16 na območju PU Koper in 7 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Indije (17), Bangladeša (15) in Iraka (9).

 

Spletno uredništvo