V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 990 klicev. Med 416 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 87 prometnih nesreč, 42 kršitev javnega reda in miru ter 59 kaznivih dejanj.  

V 78 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo.

Ob 16.42 sta na regionalni cesti Sevnica-Krško pri naselju Arto, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Sevnica. Slednji so tri poškodovane osebe oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Ob 19.22 so na Kolodvorski cesti v Trbovljah trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Trbovlje mesto so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu ponesrečenca, odklopili akumulatorje in nevtralizirali razlite tekočine.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 27 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 21 vlomov, 15 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 grožnji ter po 1 ponarejanje listin, drzno tatvino, preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo ter dejanje nasilja v družini.

V noči na 26. 12. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Opel astra, zelene barve, letnik 2016, registrskih oznak LJ 05-DTB.

V noči na 26. 12. 2022 je bil v Naklem ukraden osebni avtomobil Renault kangoo, bele barve, letnik 2006, registrskih oznak LJ 644-RE.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 55 oseb, 34 na območju PU Novo mesto in 21 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Bangladeša (11), Rusije (9) in Konga (7).

 

Spletno uredništvo