V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.241 klicev. Med 477 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 92 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 67 kaznivih dejanj.

V 77 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Včeraj,  okoli  13.  ure smo bili obveščeni o prometni nesreči motorista na cesti Vače – Hotič. Ugotovljeno je bilo, da je motorist vozil v smeri proti Hotiču,  ko  je  v  ovinku zapeljal na pesek, izgubil oblast nad vozilom in padel. Pri tem se je huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo.

Včeraj, nekaj pred 10. uro je v križišču Kajuhove in Zaloške ceste prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročil kolesar, ki se je pripeljal po napačni površini in trčil v osebno vozilo. V nesreči se je lažje poškodoval, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 13. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na dolenjski avtocesti pri predoru Debeli hrib iz smeri Grosuplja proti Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je tuj voznik s počitniško prikolico zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v voznico osebnega vozila in odbojni zid. V nesreči se je voznica osebnega vozila lažje poškodovala. Tujec  je globo poravnal na kraju nesreče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 40 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 25 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 5 groženj, 2 ropa, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 ponarejanje listin, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 136 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 101 na območju PU Novo mesto, 28 na območju PU Koper, 7 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (44), Bangladeša (14), Nepala (14).

Spletno uredništvo
Naslovna slika je iz arhiva