V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.716 klicev. Med 633 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 110 prometnih nesreč, 122 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

V 81 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 25 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so enemu vozniku zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 5 voznikov.

Ob 16.16 sta pri naselju Harije, občina Ilirska Bistrica, trčila osebno vozilo in kolo z motorjem. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica, ki so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v izolsko bolnišnico.

Ob 16.32 je na cesti Trenta–Vršič, občina Bovec, padel voznik motornega kolesa. Motorist je ostal na vozišču, motor pa je obstal 25 metrov pod cesto. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka, potegnili motor na cestišče in do prihoda reševalcev NMP Tolmin poškodovanemu motoristu nudili prvo pomoč. Reševalci so poškodovanca z reševalnim vozilom prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 16.51 sta na cesti med Senožečami in Senadolami, občina Divača, trčila motorist in avtodom. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali kraj dogodka, poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev in jim pomagali pri nadaljnji oskrbi, ter odklopili akumulator. Reševalci NMP Sežana so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v izolsko bolnišnico.

Ob 20.29 se je ob Ljubljanski cesti v Domžalah pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi ter prenosu poškodovanca do reševalnega vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 96 intervencij na javnem kraju, 26 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 22 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesne poškodbe, 3 ponarejanja listin, 3 grožnje, 1 rop, ter 1 umor oz. uboj.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 220 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 109 na območju PU Koper, 71 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Celje, 18 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (52), Afganistana (45), Indije (33).