V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.782 klicev. Med 721 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 126 prometnih nesreč, 112 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

V 111 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 14 so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo.

Ob 10.45 sta na Kandijski cesti v Novem mestu trčila osebno vozilo in pešec. Poškodovanega pešca so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto ter ga prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka ter pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanega.

Ob 15.46 je na avtocesti Trojane–Blagovica za predorom Podmilj v občini Lukovica, voznik osebnega vozila izgubil nadzor nad osebnim vozilom in se zaletel v odbojno ograjo. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, skupaj z reševalci oskrbeli voznika in ga iznesli iz vozila. Na vozilu so odklopili akumulator in cestišče posuli z vpojnim sredstvom.

Ob 16.11 sta v naselju Rožno, občina Krško, trčila osebno vozilo in motorist. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev, odklopili akumulatorja na vozilih, nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe ter posuli razlite motorne tekočine z absorbentom. Reševalci NMP Krško so poškodovanega motorista oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Novo mesto.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 86 intervencij na javnem kraju, 26 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, sta bila pridržana. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 22 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, po 3 povzročitve telesnih poškodb in nasilja v družini, 2 ponarejanji denarja, ter po 1 rop, drzno tatvino in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 178 oseb, 122 na območju PU Novo mesto, 44 na območju PU Koper in 22 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (69), Indije (29) in Iraka (17).

 

Spletno uredništvo