V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.215 klicev. Med 522 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 110 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

 

V 98 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 2 voznika.

Ob 7.36 sta v križišču Miheličeve ceste in izvozu Brod, iz gorenjske avtoceste v občini Ljubljana, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljanam so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP Ljubljana oskrbeli lažje poškodovano osebo, odklopili akumulatorje in posuli iztekle tekočine z vpojnim sredstvom.

Ob 12.16 sta v naselju Zg. Hajdina, občina Hajdina, trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulatorja ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Za poškodovano osebo so poskrbeli reševalci NMP Ptuj.

Ob 12.31 sta v Šubičevi ulici v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP Ljubljana nudili prvo pomoč poškodovani osebi, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 17.09 sta na avtocesti med Razdrtim in Senožečami, občina Divača, trčili osebni vozili. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali izlite tekočine ter nudili pomoč policiji, DARS-u in NMP Sežana pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe. Poškodovano osebo so prepeljali v SB Izola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 25 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, po 3 kazniva dejanja povzročitve telesnih poškodb in grožnje, 2 kaznivi dejanji nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje z Republiko Hrvaško prijetih 52 oseb, in sicer 24 na območju PU Koper, 22 na območju PU Novo mesto ter po 2 osebi na območju PU Celje, PU Ljubljana in PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (19), Indije (9) in Burundija (8).

 

Spletno uredništvo