V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.606 klicev. Med 618 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 88 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

V 103 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 24 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 3 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 8.22 sta v naselju Bohova, občina Hoče–Slivnica, na hitri cesti trčila osebno vozilo in kombinirano vozilo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj nesreče, očistili po vozišču razlite tekočine in odklopili akumulatorje. V nesreči poškodovani osebi so na kraju oskrbeli reševalci NMP Maribor.

Ob 10.45 je v Trnovem ob Soči, občina Kobarid osebno vozilo zbilo kolesarko. Poškodovano osebo so na kraju oskrbeli gasilci PGD Kobarid in reševalci NMP Tolmin.

Ob 11.11 je na cesti Velike Bloke – Ulaka, občina Bloke, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na bok. Gasilci PGD Cerknica so požarno in prometno zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovanega voznika, odklopili akumulator, poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Cerknica, ki so ga nato dokončno oskrbeli in v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.58 se je v bližini Solkana, občina Nova Gorica, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica.

Ob 17.03 se je v bližini naselja Podbrdo, občina Tolmin, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Tolmin in Podbrdo so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin.

Ob 18.12 sta v naselju Graška Gora, občina Slovenj Gradec, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenj Gradec so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in nevtralizirali po vozišču razlite tekočine, nudili pomoč reševalcem ZRCK pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila in vlečni službi pri nalaganju vozila. Reševalci ZRCK so poškodovano osebno na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 21.10 je v kraju Vas, občina Radlje ob Dravi, voznik s štirikolesnikom zapeljal s ceste, se z vozilom večkrat prevrnil po pobočju in se pri tem poškodoval. Gasilci PGD Radlje so osvetljevali kraj nesreče policiji in vlečni službi ter poškodovanca prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP so ga odpeljali v UKC Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 63 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, 2 nasilji v družini, 2 grožnji, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 ponarejanje listin, ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 78 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 51 na območju PU Koper, 22 na območju PU Novo mesto in 5 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (23), Bangladeša (20) in Burundija (15).

 

Spletno uredništvo