V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.392 klicev. Med 621 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 138 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

 

V 120 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 5.23 sta na cesti Šenčur–Sp. Brnik, občina Šenčur, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe ter z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine.

Ob 6.06 sta na Rimski cesti v Šempetru v Savinjski dolini, občina Žalec, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Šempeter so zavarovali kraj dogodka, na kraju oskrbeli ponesrečenca, odklopili akumulatorja, razsvetljevali kraj dogodka ter usmerjali promet.

Ob 6.23 sta v Tomaški vasi, občina Slovenj Gradec, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom odprli vrata vozila in pomagali reševalcem pri oskrbi dveh ponesrečencev, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in jih počistili ter pomagali policistom in vlečni službi pri odstranitvi vozil s cestišča. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so ponesrečenca z reševalnim vozilom prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 7.17 sta v naselju Zgornja Velka, občina Šentilj, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor in PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle tekočine, s tehničnim posegom rešili eno osebo in jo predali reševalcem. Reševalci so dve osebi prepeljali v UKC Maribor.

Ob 8.37 sta v Puščavi, občina Mokronog-Trebelno, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trebnje in Mokronog so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, usmerjali promet ter pomagali reševalcem in vlečni službi pri odstranitvi vozil. Reševalci NMP Trebnje so na kraju oskrbeli eno osebo in jo prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 9.37 je na Tomšičevi ulici v Mariboru osebno vozilo zapeljalo po strmi klančini, pri tem poškodovalo električni drog, plinsko napeljavo in ograjo stanovanjske hiše. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, pregledali vozilo in opravili detekcijo za morebitno puščanje plina ampak posebnosti niso zaznali. Nadaljnje postopke so prevzeli dežurni ustreznih služb.

Ob 10.02 je v Soteski, občina Dolenjske Toplice, tovorno vozilo zdrsnilo s ceste in se prevrnilo na streho. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, reševalcem pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanega voznika, s tehničnim posegom vozilo postavili na kolesa, pomagali pri nalaganju na vlečno vozilo in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Novo mesto so voznika na kraju oskrbeli in ga prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 10.42 sta v naselju Brege, občina Krško, trčila osebno vozilo in avtobus. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in opravili pregled terena zaradi morebitni izteklih motornih tekočin. Reševalci NMP Krško so oskrbeli eno osebo in jo prepeljali v UC Brežice.

Ob 14.58 se je na avtocesti med izvozom Mirna Peč in Trebnje vzhod, občina Mirna Peč, tovorno vozilo zaletelo v odbojno ograjo, se zavrtelo in obstalo na pasu za počasna vozila. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, s tehničnim posegom poravnali odbijače, da je tovorno vozilo lahko v spremstvu policije odpeljalo z avtoceste. Gasilci so še očistili nanešeno zemljino in oprali cestišče. Voznika so na kraju pregledali in oskrbeli reševalci NMP Novo mesto. Dežurni delavci DARS-a so poskrbeli za ureditev prometne signalizacije.

Ob 16.15 je v naselju Sela pri Pancah, občina Ljubljana, osebno vozilo zapeljalo v potok. Pri tem se je ena oseba poškodovala. Poleg reševalcev in policije so posredovali tudi gasilci GB Ljubljana. Zavarovali so kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP.

Ob 17.00 je v križišču Delpinove in Rejčeve ulice v Novi Gorici osebno vozilo zbilo peško. Gasilca JZ GRD GE Nova Gorica sta zavarovala kraj nesreče in usmerjala promet do prihoda Policije. Reševalci NMP Nova Gorica so poškodovanko odpeljali v Splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Ob 17.09 so v bližini Slovenskih Konjic v prepadu opazili osebno vozilo, ki je po strmem hribu zapeljalo s cestišča in se zaletelo v drevo, okoli 120 metrov pod cesto. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali in osvetlili kraj dogodka, odklopili akumulator in s termovizijsko kamero preiskali območje nesreče vendar voznika niso našli.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 29 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, po 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilje v družini ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanje listin, rop ter ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 163 oseb, in sicer 126 na območju PU Koper, 26 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Celje in 2 na območju PU Murska Sobota. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (44), Konga (36) in Afganistana (31).

 

Spletno uredništvo