V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.286 klicev. Med 565 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 139 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 99 kaznivih dejanj.

 

V 123 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozila.

Ob 7.59 se je na Podutiški cesti v Ljubljani voznica osebnega zaletela v semafor. Poleg reševalcev in policije so posredovali tudi gasilci GB Ljubljana. Nudili so pomoč reševalcem NMP, zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in posuli iztekle motorne tekočine z vpojnimi sredstvi. Poškodovano osebo so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 8.30 je na regionalni cesti Rogaška Slatina–Rogatec v kraju Rjavica, občina Rogaška Slatina, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo v obcestni jarek. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj, odklopili akumulator, s tehničnim posegom iz vozila rešili dve osebi in postavili vozilo na cestišče. Reševalci NMP so dve poškodovani osebi oskrbeli na kraju dogodka.

Ob 9.40 se je na Jadranski cesti v Ankaranu voznik z osebnim vozilom zaletel v kovinski količek na parkirišču, zatem v parkirano vozilo in bližnje drevo. Gasilci GB Koper so preventivno zalili motorni del vozila, iz katerega se je kadilo, stabilizirali vozilo, odklopili akumulator in pregledali vozilo s termovizijsko kamero. Za voznika pa je poskrbel zdravnik.

Ob 16.37 sta pri naselju Unec, občina Cerknica, v križišču izvoza z avtoceste na lokalno cesto trčili osebni vozili, pri čemer sta se poškodovali dve osebi. Gasilci PGD Cerknica so razsvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih nudili pomoč policiji ter očistili razlite motorne tekočine na vozišču. Reševalci NMP Cerknica so poškodovani osebi oskrbeli na kraju in ju prepeljali na urgenco ZD Cerknica.

Ob 16.58 je na železniškem prehodu na Litostrojski cesti v Ljubljani vlak zbil pešca. Poleg reševalcev in policije so posredovali tudi gasilci GB Ljubljana. Nudili so pomoč reševalcem pri reanimaciji, ki pa je bila žal neuspešna. Poškodovanec je na kraju podlegel poškodbam.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 47 tatvin, 23 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, po 3 kazniva dejanja nasilja v družini in grožnje, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo ter 1 ponarejanje denarja.

Med 17. 10. 2022 in 8.30 uro 28. 11. 2022 je bil na avtocesti Koper – Ljubljana, na počivališču v bližini Postojne ukraden osebni avtomobil Volkswagen sharan, sive barve, letnik 2004, registrskih oznak BC 30-YUK (Romunija).

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 148 oseb, in sicer 90 na območju PU Koper, 47 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Krško, 4 na območju PU Celje in 1 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (42), Rusije (26) in Bangladeša (23).

 

Spletno uredništvo
Naslovna slika je simbolična