V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.247 klicev. Med 472 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 87 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 62 kaznivih dejanj.

V 74 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 2.05 sta se na cesti Tržišče-Krmelj, občina Sevnica, v prometni nesreči osebnega vozila poškodovali dve osebi. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj, odklopili akumulator, preprečili iztek ter sanirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Sevnica so poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 3.39 je med Ilirsko Bistrico in Ribnico v občini Ilirska Bistrica, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se prevrnil. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, nudili pomoč ekipi NMP Ilirska Bistrica pri oskrbi in prenosu dveh poškodovanih oseb, odklopili akumulator, vozilo dvignili ter ga postavili na kolesa, posuli absorbent po izteklih tekočinah in nudili pomoč avtovleki pri nakladanju vozila.

Ob 11.52 sta v naselju Stojnci, občina Markovci, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, eno osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila in odklopili akumulatorja. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi, prepeljali so ju v SB Ptuj.

Ob 11.53 je na cesti pri naselju Gomila, občina Mirna, padel motorist. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Trebnje. Poškodovano osebo so prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 13.38 se je na regionalni cesti med Razdrtim in Mančami, občina Vipava, ob trku z osebnim vozilom poškodovala voznica motornega kolesa. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, očistili cestišče in nudili pomoč reševalcem NMP Ajdovščina in policistom.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 22 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja na območju PU Ljubljana, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam na območju PU Ljubljana, PU Celje, PU Nova Gorica, PU Novo mesto in PU Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 20 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 5 nasilij v družini, 4 grožnje, ter 2 povzročitvi telesnih poškodb in 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo.

30. 10. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avto VW golf, 2.0 GTI AUT, letnik 2019, bele barve, reg. št. LJ 15-SHE.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 230 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 166 na območju PU Koper, 59 na območju PU Novo mesto in 5 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (116), Afganistana (43), Indije (33).

 

Spletno uredništvo