V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.266 klicev. Med 530 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 144 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

 

V 132 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 6.44 sta na Špeglovi ulici v Velenju trčili osebni vozili. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in nudili pomoč ponesrečeni osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 7.42 je na cesti med Čezsočo in Logom Čezsoškim v občini Bovec zaradi poledenelega vozišča kombinirano vozilo zapeljalo z vozišča. in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine, z avtodvigalom dvignili vozilo in postavili nazaj na vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 9.05 se je v naselju Njiverce, občina Kidričevo, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili nazaj na kolesa in odklopili akumulator. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 16.54 so na regionalni cesti Krtina–Moravče, občina Moravče, trčila tri osebna vozila. Gasilci CZR Domžale, Krašce in Vrhpolje so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulatorje na vozilih ter posuli iztekle motorne tekočine.

Ob 17.48 je v naselju Modrej v občini Tolmin osebno vozilo trčilo v parkirano vozilo. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulatorja in nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 26 intervencij na javnem kraju, 9 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 45 tatvin, 14 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja listin, 2 nasilji v družini, 1 rop, 1 drzno tatvino, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje denarja ter 1 grožnjo.

V noči na 29. 11. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault scenic, črne barve s srebrno streho, letnik 2017, registrskih oznak LJ 989-KK.

V noči na 29. 11. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault Megane, letnik 2020, kovinsko-sive barve, registrskih oznak. LJ 15-PIE.

Med 27. 11. in 29. 11. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault clio, kovinsko sive barve, letnik 2018, registrskih oznak KR TL-314.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 173 oseb, 98 na območju PU Koper, 67 na območju PU Novo mesto, 7 na območju PU Murska Sobota in 1 na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 80 državljanov Afganistana, 48 Rusije in 9 Burundija.

 

Spletno uredništvo