V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1683 klicev. Med 687 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 128 prometnih nesreč, 85 kršitev javnega reda in miru ter 123 kaznivih dejanj.

V 113 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali dva voznika.

Ob 10.41 sta na cesti v zaselku Žigoni, občina Renče-Vogrsko, trčila kombinirano vozilo in motorno kolo. Gasilci JZGRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče in nudili prvo pomoč poškodovanemu do prihoda ekipe NMP Nova Gorica.

Ob 20.56 je v naselju Miklavž pri Ormožu, občina Ormož, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj nesreče, z dvigalom naložili poškodovano vozilo na tovorno vozilo vlečne službe, nudili pomoč reševalcem NMP in policistom. Poškodovanega voznika so na kraju oskrbeli reševalci NMP Ormož.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 61 intervencij na javnem kraju in 24 v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 56 tatvin, 32 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, sedem povzročitev telesnih poškodb, štiri grožnje, tri nasilja v družini, dve ponarejanji denarja in eno ponarejanje listin, drzno tatvino ter kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V času od 2. 7. 2022 do 6. 7. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault clio, svetle rjave barve, reg. št. LJ 448-TT, letnik 2017.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 39 oseb, in sicer 32 na območju PU Koper, 6 na območju PU Novo mesto in 1 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (7), Bangladeša (6) in Iraka (6).