V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.419 klicev. Med 569 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 137 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

 

V 121 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 6.09 je na cesti Golnik–Senično, občina Tržič, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci GARS Kranj in PGD Bistrica pri Tržiču so zavarovali kraj dogodka, vozilo dvignili iz jarka in postavili nazaj na cesto, s tehničnim posegom rešili ujeto osebo iz vozila in jo oskrbeli do prihoda reševalcev NMP ter nudili pomoč pri prenosu osebe.

Ob 12.58 sta v križišču Dolenjske in Lorenzove ceste v Ljubljani trčili osebni vozili, pri čemer je eno vozilo odbilo v poslopje trgovine. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih. Reševalci NMP Ljubljana so dve poškodovani osebi na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.13 so v kraju Stranice, občina Zreče, v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Zreče so kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulatorje, do prihoda reševalcev NMP nudili pomoč poškodovani osebi, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečenke, počistili vozišče, nevtralizirali razlite tekočine ter z vozišča odstranili poškodovana vozila.

Ob 18.46 je na primorski avtocesti pred priključkom Brezovica v smeri Ljubljane osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ljubljana. Na kraju dogodka so posredovali tudi delavci DARS-a.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 19 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe, 2 nasilji v družini, 2 grožnji, 1 rop, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje denarja ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V noči na 6. 1. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke BMW, serije 5, model 545E, bele barve, letnik 2022, št. šasije WBA31CH08NCJ74577, registrskih oznak DD51575 (DK).

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje z Republiko Hrvaško obravnavanih 48 oseb in sicer 39 na območju PU Novo mesto, 7 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 14 državljanov Kube, 10 Maroka in 7 Bangladeša.

 

Spletno uredništvo