V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.406 klicev. Med 585 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 154 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru, ter 104 kazniva dejanja.

V 142 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo.

Ob 6.52 je prišlo na izvozu avtoceste za Domžale v smeri Maribora do naleta dveh osebnih vozil. Na enem vozilu so gasilci CZR Domžale odklopili akumulator. Na kraju so bili tudi gasilci GB Ljubljana, reševalci in delavci DARS-a za zavarovanje kraja nesreče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 10.30 so na Cesti Ljubljanskih brigad v Ljubljani trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih ter nudili pomoč pri imobilizaciji ene poškodovane osebe.

Ob 13.54 sta na Savski cesti v Kranju trčila motorist in tovorno vozilo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj nesreče, sanirali razlite tekočine in počistili cesto ter pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanega motorista.

Ob 14.45 sta v naselju Leskovec, občina Slovenska Bistrica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so proti naletno in proti požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja ter z absorpcijskim sredstvom posipali iztekle motorne tekočine. Reševalcem NMP Slovenska Bistrica so pomagali pri oskrbi in prenosu dveh poškodovanih oseb.

Ob 15.48 sta v Rožni ulici v Hrpeljah trčila voznik kolesa z motorjem in osebno vozilo. Gasilci PGD Materija so zavarovali kraj dogodka, do prihoda ekipe NMP Sežana nudili prvo pomoč ponesrečenemu vozniku kolesa z motorjem, odklopili akumulatorja in sanirali razlite tekočine. Poškodovanca so odpeljali na zdravljenje v SB Izola.

Ob 16.07 se je pod naseljem Razpotje, občina Idrija, na težje dostopnem terenu pri padcu poškodoval gorski kolesar. Gasilci iz PGD Idrija so nudili pomoč reševalcem iz NMP Idrija pri oskrbi ponesrečenca in prenosu do ceste. Odpeljali so ga na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 0.09 je v naselju Arnače v občini Velenje osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na streho v jarek. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in vozilo izvlekli iz jarka nazaj na vozišče. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

V preteklem tednu sta se na slovenskih cestah zgodili 2 smrtni prometni nesreči, v katerih sta umrli 2 osebi. Letos so slovenske ceste terjale 82 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lanskega leta pa 103 smrtnih žrtev.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 20 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 1 drzno tatvino, 23 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, 5 ponarejanj denarja, 4 grožnje, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 ponarejanje listin, ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 138 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 103 na območju PU Koper, 28 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Maribor in 3 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (34), Indije (32) in Iraka (23).

 

Spletno uredništvo