V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.751 klicev. Med 604 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 100 prometnih nesreč, 110 kršitev javnega reda in miru, ter 70 kaznivih dejanj.

V 90 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 2.48 se je na regionalni cesti Ozeljan–Vogrsko v občini Nova Gorica zgodila prometna nesreča. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica, odklopili akumulator in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine.

Ob 5.58 se je na cesti med Vanganelom in Čenturjem, občina Koper, osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci JZ GB Koper so protinaletno in požarno so zavarovali kraj nezgode, izklopili akumulator in nudili pomoč vlečni službi pri nalaganju vozila. Poškodovanih ni bilo.

Ob 19.07 sta na Savinjski cesti v Trbovljah, čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trbovlje – mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in pomagali pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 19.41 sta na cesti Stična – Ivančna Gorica trčili osebni vozili. Gasilci PGD Stična in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, očistili vozišče, osvetljevali kraj in nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila reševalcem NMP. Reševalci NMP so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 70 intervencij na javnem kraju, 40 pa v zasebnih prostorih. 6 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 tatvin, 16 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji listin, 2 grožnji, 1 rop, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 213 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 185 na območju PU Koper, 22 na območju PU Novo mesto in 6 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (48), Burundija (46) in Indije (39).

 

Spletno uredništvo