V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.254 klicev. Med 516 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 74 kršitev javnega reda in miru ter 64 kaznivih dejanj.

V 120 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 0.35 je na cesti Kočevje – Ribnica v bližini naselja Nove Ložine v občini Kočevje osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Kočevje so odklopili akumulator in posuli po vozišču iztekle tekočine. V nesreči je bila ena oseba poškodovana.

Ob 5.46 sta na Ptujski cesti v Mariboru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, iz vozila s tehničnim posegom tri poškodovane osebe, odklopili akumulatorja in z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču iztekle motorne tekočine. V nesreči so bile poškodovane tri osebe.

Ob 14.15 sta v Podrečju, občina Domžale, trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi lažje poškodovane osebe.

Ob 19.34 sta na cesti Jamna – Žihlava, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, trčila osebno vozilo in kolo z motorjem. Motorist se je poškodoval. Gasilci PGD Gornja Radgona so odklopili akumulator vozila, posuli absorbent po izteklih tekočinah in oskrbeli ponesrečenca do prihoda reševalcev ZD Gornja Radgona.

Ob 20.03 je na hitri cesti H2 skozi Maribor v bližini priključka Pobrežje prišlo do prometne nesreče enega vozila. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj nesreče, nevtralizirali iztekle tekočine in odklopili akumulator. Na kraju so bili prisotni reševalci NMP Maribor, policija in delavci DARS.

Ob 1.05 sta na cesti Proletarskih brigad v Mariboru v krožišču trčili osebni vozili. Dve osebi sta se poškodovali. Oskrbeli so ju reševalci NMP Maribor. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in eno ukleščeno osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 49 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 tatvin, 2 drzni tatvini, 1 rop, 11 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 3 ponarejanja listin, 3 grožnje, 1 povzročitev telesne poškodbe, ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V noči na 22. 10. 2022 je bil v Celju ukraden osebni avtomobil Renault scenic, temno sive barve, s črno streho, letnik 2017, registrskih oznak CERI-760.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 107 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 89 na območju PU Koper, 14 na območju PU Novo mesto, ter po 2 na območju PU Celje in PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (38), Sirije (18) in Afganistana (17).

 

Spletno uredništvo