V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.488 klicev. Med 580 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 136 prometnih nesreč, 67 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

 

V 123 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 12 so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo.

Ob 7.19 sta na Slovenski cesti v Središču ob Dravi trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ormož in Središče ob Dravi so štirim ponesrečencem nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev. Na vozilih so odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi posuli po izteklih motornih tekočinah, očistili cestišče in pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovanih oseb.

Ob 10.45 se je na Ljubljanski cesti v Kamniku pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj nesreče. Reševalci NMP Kamnik so poškodovanca prepeljali v ZD Kamnik.

Ob 11.23 je v Gregorčičevi ulici v Novi Gorici osebno vozilo zbilo kolesarja. Posredovali so gasilci JZGRD GE Nova Gorica. Zavarovali so kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP ZD nova Gorica pri oskrbi poškodovanega kolesarja.

Ob 16.25 je na ljubljanski obvoznici pri izvozu za Sneberje v naletu trčilo šest osebnih vozil. Štiri osebe so se lažje poškodovale. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem, odklopili akumulatorje na vozilih ter cestišče posuli z vpojnimi sredstvi in ga počistili.

Ob 19.07 sta na avtocesti Celje–Ljubljana na Lopati v občini Celje, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu, zajezili iztekanje goriva iz rezervoarja tovornega vozila in prečrpali gorivo iz poškodovanega rezervoarja v drug rezervoar tovornega vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 49 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 6 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 14 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 7 nasilij v družini, 5 ponarejanj denarja, 4 grožnje, 3 povzročitve telesnih poškodb ter 1 drzno tatvino.

Med 30. 8. 2022 in 9. 9. 2022 je bilo v Izoli ukradeno motorno kolo Suzuki AN 400, temno modre barve, letnik 2009, registrskih številk KP JN-52.

V noči na 13. 9. 2022 je bil v Domžalah ukradeno vozilo znamke Lancia phedra, temno-modre barve, letnik 2006, registrskih oznak KP JR-616.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 96 oseb, 44 na območju PU Novo mesto, 40 na območju PU Koper, 6 na območju PU Celje, 4 na območju PU Nova Gorica in 2 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 23 državljanov Pakistana, 16 Iraka in 15 Turčije.

 

Spletno uredništvo