V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.845 klicev. Med 690 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 150 prometnih nesreč, 87 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

V 134 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 16 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 0.05 je pri Malem Ločniku, občina Velike Lašče, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se zaletelo v drevo. Gasilci PGD Ribnica in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in nudili prvo pomoč poškodovanemu potniku do prihoda reševalcev. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovanega na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 1.07 sta na Tržaški cesti v Ljubljani trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so s tehničnim posegom iz osebnega vozila rešili poškodovanega voznika in odklopili akumulator. Poškodovanca so v oskrbo prevzeli reševalci.

Ob 9.20 sta na avtocesti Grosuplje–Višnja gora trčili osebni vozili. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in do prihoda reševalcev NMP nudili prvo pomoč trem poškodovanim osebam.

Ob 14.51 sta na avtocesti Vrhnika–Brezovica trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, dvema poškodovanima osebama nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulatorje ter vpojna sredstva posuli po izteklih motornih tekočinah.

Ob 20.06 je pri naselju Štorje, občina Sežana, osebno vozilo trčilo v leseno ograjo pašnika. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Reševalci NMP Sežana so poškodovanca oskrbeli in prepeljali na urgenco v Sežano.

Ob 21.18 je na dolenjski avtocesti pred izvozom Višnja gora, občina Ivančna Gorica, v smeri Novega mesta osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo in obstalo na prehitevalnem pasu. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč dvema poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Ljubljana, ki so poškodovana oskrbeli na kraju.

Ob 21.27 sta na glavni cesti pri Logu, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in nudili pomoč policistom. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 61 intervencij na javnem kraju, 26 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 45 tatvin, 17 vlomov, 10 povzročitev telesne poškodbe, 7 poškodovanj tuje stvari, 5 ponarejanj denarja, 3 rope, 1 drzno tatvino, 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo, 1 nasilje v družini ter 1 grožnjo.

V noči na 1. 10. 2022 je bil v Ajdovščini ukraden Iveco Daily 35, bele barve, reg. št. GO CK-980.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 213 oseb in sicer 165 na območju PU Koper, 44 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 104 državljanov Burundija, 27 Indije in 23 Afganistana.

 

Spletno uredništvo