V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1476 klicev. Med 615 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 106 prometnih nesreč, 105 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 91 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 12 prometnih nesreč z lahko in 3 z hudo telesno poškodbo.

Ob 11.39 je na cesti pri naselju Replje, občina Trebnje, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, usmerjali promet, z dvigalom postavili vozilo nazaj na kolesa, nudili pomoč delavcem vlečne službe pri odstranitvi vozila in očistili po vozišču razlite motorne tekočine. V nesreči poškodovani osebi so na kraju oskrbeli reševalci NMP Trebnje.

Ob 12.35 se je pri naselju Loka pri Zidanem Mostu, občina Sevnica, pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Gasilci PGD Sevnica so mu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Sevnica, ki so kolesarja dokončno oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Celje. Gasilci so nudili tudi pomoč pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Ob 13.33 je na avtocesti Razdrto–Postojna v občini Postojna osebno vozilo trčilo v ogrado in obstalo na prehitevalnem pasu. Gasilci PGD Postojna in Razdrto so požarno in prometno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču razlite tekočine in nudili pomoč delavcem DARS-a. V nesreči poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Postojna.

Ob 15.23 sta na cesti v Podgorju, občina Kamnik, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi ponesrečencev, iz vozila rešili ukleščeno osebo, nudili pomoč policiji, odstranili vozili z vozišča, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Kamnik so na kraju oskrbeli štiri poškodovane osebe in jih nato prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.39 sta v naselju Troblje v občini Slovenj Gradec trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenj Gradec so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, ujeto osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila in nudili pomoč policistom. V nesreči tri poškodovane osebo so na kraju oskrbeli reševalci ZRCK Ravne na Koroškem in nato eno prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 19.46 sta v Vrholah pri Slovenskih Konjicah, občina Slovenska Bistrica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, eno osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila, odklopili akumulatorja in reševalcem NMP nudili pomoč pri oskrbi poškodovane osebe, ki je bila nato z reševalnim vozilom prepeljana v UKC Maribor.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Celje. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 10 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Nova Gorica.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 80 intervencij na javnem kraju in 25 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 5 kršiteljev na območju Policijskih uprave Ljubljana in Kranj. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Koper.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 31 tatvin, 14 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 8 povzročitev telesnih poškodb, 5 groženj, 4 nasilja v družini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji listin in uboj.

V noči na 10. 9. 2022 je bil v Šempetru v Savinjski dolini ukraden štirikolesnik TGB Blade 600 LT, letnik 2018, grafitno sive barve, z registrsko številko CE MJ-73.

V zadnjih 24 urah so obravnavali 201 osebo zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 136 na območju PU Koper, 36 na območju PU Maribor in 29 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (59), Indija (34) in Turčija (25).

 

Spletno uredništvo