V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 989 klicev. Med 376 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 77 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 54 kaznivih dejanj.

 

V 72 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v petih nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so trem voznikom zasegli vozilo.

Ob 17.04 so v naselju Podklanc, občina Dravograd, trčila tri osebna vozila. Gasilci Koroškega gasilskega zavoda so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri prenosu štirih poškodovancev v reševalna vozila.

Ob 17.30 sta v Kočkem vrhu, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odprli pokrov motorja, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle tekočine in nudili pomoč policiji. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 19.27 je v naselju Placar, občina Destrnik, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator, nudili pomoč poškodovani osebi ter vlečni službi.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 19 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 20 tatvin, 13 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, tri nasilja v družini, dve ponarejanji listin, kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnji ter eno povzročitev telesne poškodbe.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 183 oseb, in sicer 108 na območju PU Novo mesto, 72 na območju PU Koper, 2 na območju PU Murska Sobota in 1 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (70), Indije (48) in Sirije (19).

 

Spletno uredništvo