V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.182 klicev. Med 496 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 93 prometnih nesreč, 86 kršitev javnega reda in miru ter 60 kaznivih dejanj.

V 78 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 3.35 je na Trojanski cesti v Lukovici kombinirano vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo. Gasilci PGD Blagovica in CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, vozilo postavili nazaj na kolesa, osvetljevali kraj in nudili prvo pomoč v nesreči poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki so nato poškodovano osebo dokončno oskrbeli na kraju in v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17.30 je v naselju Podrečje, občina Domžale, padel kolesar. Gasilci CZR Domžale so do prihoda reševalcev NMP Domžale oskrbeli poškodovanca in nudili pomoč pri prenosu do reševalnega vozila.

Ob 18.15 so na regionalni cesti Dovje–Mojstrana, občina Kranjska Gora, trčili dve motorni kolesi in osebno vozilo. Gasilci GARS Jesenice so mesto prometne nesreče požarno in naletno zavarovali, nudili pomoč reševalcem NMP Jesenice pri oskrbi in prenosu treh poškodovanih oseb, nevtralizirali in počistili razlite motorne tekočine ter pomagali pri odstranjevanju vozil z vozišča.

Ob 18.38 sta v naselju Zabukovje pri Raki, občina Krško, trčila kolesar in osebno vozilo. Pri tem se je kolesar poškodoval. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in do prihoda reševalcev nudili prvo pomoč kolesarju. Reševalci NMP Krško so kolesarja na kraju oskrbeli in ga prepeljali v SB Novo mesto.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 58 intervencij na javnem kraju, 28 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 22 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, 12 tatvin, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji listin, 2 drzni tatvini, 1 nasilje v družini ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 83 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 42 na območju PU Novo mesto, 38 na območju PU Koper, 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (21), Afganistana (10), Irana (10).