V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.477 klicev. Med 548 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 170 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

V 148 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 5.47 sta na avtocesti Blagovica – Trojane pred predorom Podmilj, občina Lukovica, trčili osebno in tovorno vozilo. Tovorno vozilo se je prevrnilo na bok. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, posuli po vozišču razlite motorne tekočine in pregledali prevrnjeno tovorno vozilo. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 7.27 je na avtocesti na izvozu za Maribor – center, občina Maribor, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci GB Maribor so protinaletno zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo, nudili pomoč reševalcem NMP in odklopili akumulator v vozilu. V nesreči poškodovano osebo so reševalci NMP z reševalnim vozilom v nadaljnjo zdravljenje prepeljali v UKC Maribor.

Ob 7.54 sta na avtocesti Trebnje – Novo mesto pri počivališču, občina Trebnje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, postavili vozilo nazaj na kolesa in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovanih. Reševalci nujne medicinske pomoči Trebnje in Novo mesto so v nesreči pet ponesrečenih oseb na kraju oskrbeli in nato prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Prometno signalizacijo na avtocesti so postavili dežurni delavci DARS.

Ob 10.43 sta v naselju Podklanec v občini Dravograd trčili tovorno in osebno vozilo. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so proti naletno in proti požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi očistili po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem ZRC Koroške – enota NMP Slovenj Gradec, ki so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato v nadaljnje zdravljenje prepeljala v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 11.50 sta na Boračevski cesti v Radencih na železniškem prehodu trčila vlak in osebno vozilo. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč pri oskrbi v nesreči poškodovane osebe reševalcem NMP.

Ob 14.16 sta na cesti Trbovlje – Zagorje pri Mitovškem slapu, občina Trbovlje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trbovlje-mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč pri oskrbi v nesreči treh poškodovanih oseb reševalcem NMP Trbovlje in Zagorje.

Ob 15.17 se je v ulici Pod brajdo v Tolminu pri padcu z motornim kolesom poškodoval motorist. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj nesreče in sanirali po vozišču razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Tolmin so poškodovanega motorista na kraju oskrbeli in nato prepeljali na zdravljenje v SB v Šempeter pri Gorici.

Ob 16.37 sta na avtocesti Celje – Ljubljana v Podlogu v Savinjski dolini, občina Žalec, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovani osebi, odklopili akumulator na vozilu in očistili vozišče. V nesreči poškodovano osebo so reševalci NMP Celje na kraju oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Ob 17.17 sta na cesti Stara vas – Bizeljsko, občina Brežice, trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in sanirali po vozišču razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Brežice so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Ob 17.55 je na avtocesti v bližini naselja Zgornja Senarska, občina Sveta Trojica v Slovenskih Goricah, osebno vozilo zapeljalo v jarek. Gasilci JZ GB Maribor in PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj nesreče, na vozilu odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanih oseb. V nesreči tri poškodovane osebe so reševalci NMP na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Maribor.

Ob 19.20 sta v naselju Moste, občina Komenda, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik in Moste so zavarovali kraj nesreče, oskrbeli poškodovano osebo do prihoda reševalcev NMP Kamnik, odklopili akumulatorja na vozilih, razsvetljevali kraj dogodka in počistili cestišče. Ena oseba je bila prepeljana v nadaljnjo oskrbo.

Ob 21.15 sta na Slovenskogoriški cesti na Ptuju trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 23 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 20 vlomov, 6 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini, 1 ponarejanje denarja ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 70 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 54 na območju PU Koper, 8 na območju PU Novo mesto, 5 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Murska Sobota, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (44), Sirije (8), Irana (6).

 

Spletno uredništvo