V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1119 klicev. Med 443 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 60 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 57 kaznivih dejanj.

V 51 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v osmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali enega voznika.

Ob 15.52 je na avtocesti v smeri Ljubljane pri počivališču Starine, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo preko ograje po brežini. Gasilci GRC Novo mesto so poškodovano vozilo dvignili z brežine in pomagali avto vleki pri nalaganju. Poškodovanih ni bilo.

Ob 18.58 je v naselju Vrhek, občina Sevnica, osebno vozilo zdrsnilo po strmem pobočju in se ustavilo med drevesi. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom izvlekli vozilo iz globeli na cestišče, nudili pomoč policiji in avto vleki ter z vpojnimi sredstvi sanirali iztekle motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 20.02 je v naselju Kamnik pod Krimom, občina Brezovica, vozilo zapeljalo s cestišča in pristalo na strehi. Gasilci PGD Podpeč in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, oskrbeli poškodovano osebo in s tehničnim posegom reševalcem NMP omogočili dostop do nje ter nudili pomoč pri iznosu osebe iz vozila.

Ob 20.45 je na cesti Bled–Bohinj v bližini naselja Nomenj, občina Bohinj, osebno vozilo trčilo v skalo ob cesti in drselo po vozišču. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnem kraju in 21 v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 23 tatvin, 17 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, dve povzročitvi telesnih poškodb in eno ponarejanje listin rop ter grožnjo.

13. 11. 2022 je bil v Portorožu ukraden osebni avtomobil znamke Dacia Duster, temno sive barve, letnik 2021, registrskih številk KP JA-873.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 155 oseb, in sicer 88 na območju PU Koper, 35 na območju PU Maribor in 32 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (66), Indije (28) in Rusije (27).