V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.483 klicev. Med 601 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 147 prometnih nesreč, 37 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

V 121 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 24 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v prometni nesreči na območju PU Ljubljana pa je ena oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 15 voznikom zasegli vozilo.

Ob 4.46 sta na avtocesti Maribor–Ljubljana, za priključkom Fram, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor in PGD Slovenska Bistrica so kraj zavarovali kraj dogodka in na vozilih odklopili akumulatorje. Posredovali so tudi reševalci NMP Maribor

Ob 7.42 je na ljubljanski obvoznici pri izvozu Savlje prišlo do naleta treh osebnih vozil. Gasilci GB Ljubljana so odklopili akumulatorje in nudili pomoč lažje poškodovani osebi do prihoda reševalcev.

5. 10. 2022 ob 8.55 se je izven naselja Martinjak na območju Občine Cerknica zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 72-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz smeri Martinjaka proti Cerknici. Pri naselju Martinjak je z vozilom zapeljal v levo izven vozišča na travnato površino in trčil v drevo.  Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in skupaj s Policijo oživljali neodzivnega voznika do prihoda reševalcev NMP Cerknica. Oživljanje ni bilo uspešno. Zaradi hudih poškodb je voznik na kraju nesreče umrl. Policisti Postaje prometne policije Ljubljana okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Ob 12.41 sta na Celovški cesti v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev NMP, posuli cestišče in odklopili akumulatorje.

Ob 13.52 sta na izvozu iz avtoceste Maribor–Slovenska Bistrica-sever v križišču trčili dve vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečenega, odklopili akumulatorja ter z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine. V nesreči se je poškodovala ena oseba. Reševalci so jo prepeljali v UKC Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 22 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 45 tatvin, 16 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 nasilja v družini, 2 ropa, 2 ponarejanji denarja, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, 2 grožnji ter 1 povzročitev telesne poškodbe.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 231 oseb, 167 na območju PU Koper, 45 na območju PU Novo mesto in 19 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 75 državljanov Burundija, 54 Afganistana, 19 Indije.

 

Spletno uredništvo