V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1471 klicev. Med 596 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V 120 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so trem voznikom zasegli vozilo.

Ob 6.44 se je v naselju Vojsko, občina Kozje, prevrnil traktor v vinogradu, voznik je pri tem padel z traktorja in obležal na bližnji poti. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Podsreda so kraj dogodka zavarovali, stabilizirali traktor, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekajoče tekočine ter nudili pomoč policiji, reševalcem NMP in pogrebni službi. Traktorist je umrl na kraju dogodka.

Ob 11.21 sta v Zavčevi ulici na Ptuju trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Ptuj so s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo, odklopili akumulator, preprečili iztekanje motornih tekočin, ter oskrbeli poškodovano osebo. Reševalci NMP Ptuj so jo prepeljali v SB Ptuj.

Ob 14.36 je v naselju Grobelce, občina Šmarje pri Jelšah, osebno vozilo trčilo v kamniti zid ter se prevrnilo na bok v jarek pod nivojem vozišča. Gasilci PGE Celje so kraj zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, ga postavili na kolesa in izvlekli na vozišče, odklopili akumulator ter posuli razlite motorne tekočine. Poškodovano voznico so z reševalnim vozilom prepeljali v SB Celje.

Ob 22.36 sta na Kamniški cesti v Spodnjih Jaršah, občina Domžale, trčili osebni vozili. Poškodovala se je ena oseba. Posredovali so gasilci CZR Domžale.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju in 12 v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 24 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, tri grožnje, dve ponarejanji denarja in kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin in drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 235 oseb, in sicer 162 na območju PU Koper, 70 na območju PU Novo mesto in 3 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Bangladeša (62), Burundija (47) in Afganistana (36).

 

Spletno uredništvo