V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.163 klicev. Med 438 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 74 prometnih nesreč, 33 kršitev javnega reda in miru ter 62 kaznivih dejanj.

V 64 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 2 nesrečah hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo.

Ob 1.33 je na gorenjski avtocesti pred izvozom Brod, občina Ljubljana, v smeri Ljubljane osebno vozilo zapeljalo s cestišča v jarek in se prevrnilo na streho. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka in odklopili akumulator na vozilu. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovanega voznika na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 6.56 je na vzhodni ljubljanski obvoznici, na razcepu Zadobrova, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev NMP.

Ob 12.36 je na regionalni cesti Brežice–Čatež ob Savi, občina Brežice, padel motorist. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanega do reševalnega vozila in z absorbenti nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Pomoč so nudili tudi policiji pri usmerjanju prometa in pri nakladanju motorja na prikolico. Reševalci NMP Brežice so motorista na kraju oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Ob 14.48 sta na Montinjanu, občina Koper, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, izklopili akumulatorja na obeh vozilih in nudili pomoč reševalcem Reševalne službe slovenske Istre, ki so poškodovanemu motoristu nudili prvo pomoč in ga prepeljali v SB Izola.

Ob 16.54 sta na križišču Ljubljanske ceste in Gregorčičeve ulice v Celju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri oskrbi poškodovane osebe. Reševalci so jo odpeljali v SB Celje. Obe vozili sta uničeni, poškodovan pa je tudi semafor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 17 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 13 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter 2 nasilji v družini.

V soboto pozno zvečer je policija v Ljubljani na območju Šentvida našla mrtvo žensko, katere smrt je po prvih podatkih posledica kaznivega dejanja. V povezavi z njeno smrtjo iščejo njenega partnerja

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 251 oseb, 195 na območju PU Koper, 41 na območju PU Novo mesto, 15 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 137 državljanov Burundija, 22 Indije in 18 Konga.

 

Spletno uredništvo