V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.647 klicev. Med 660 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 156 prometnih nesreč, 96 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

V 140 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 8.22 je v bližini naselja Vače, občina Litija, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in trčilo v drevo. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, očistili vozišče, odklopili akumulator, preprečili nadaljnjo iztekanje tekočin, postavili vozilo nazaj na vozišče in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Litija.

Ob 9.01 sta na cesti Ilirska Bistrica – Ribnica pri naselju Gornja Bitnja v občini Ilirska Bistrica trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so požarno in prometno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču razlite tekočine. V nesreči poškodovanega motorista so na krajo oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v ZD Ilirska Bistrica reševalci NMP Ilirska Bistrica.

Ob 22.55 je na cesti Slovenj Gradec – Dravograd v naselju Troblje, občina Slovenj Gradec, vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi ponesrečencev, pomagali vlečni službi pri odstranitvi vozila, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter počistili cestišče. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so dve poškodovani osebi odpeljali v SB Slovenj Gradec, eno pa so oskrbeli na kraju dogodka.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 66 intervencij na javnem kraju, in 30 v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev na območju PU Maribor, PU Celje, PU Ljubljana in PU Kranj, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 47 tatvin, po 13 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanji listin, nasilji v družini, grožnji ter po 1 rop in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 105 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 66 na območju PU Koper, 35 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (22), Pakistana (19), Iraka (15).