V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1600 klicev. Med 619 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 95 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V 103 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali enega voznika.

Ob 6.52 je na avtocesti Višnja Gora–Ljubljana osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo, jo podrlo in obstalo okoli 20 metrov pod cestiščem. Aktivirani so bili gasilci GB Ljubljana, PGD Stična in Grosuplje, ki so zavarovali kraj dogodka ter odklopili akumulator na vozilu. Voznik in sovoznik sta bila ob prihodu gasilcev iz vozila, nepoškodovana. Pregledali so ju reševalci NMP.

Ob 12.13 so na cesti Knežak–Pivka, občina Ilirska Bistrica, trčila štiri osebna vozila. Poškodovale so se štiri osebe. Gasilci PGD Ilirska Bistrica in Knežak so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica in NMP Postojna pri oskrbi poškodovancev. Dva so prepeljali v ZD Ilirska Bistrica, enega v SB Izola in drugega v UKC Ljubljana.

Ob 12.36 je na regionalni cesti Seča–Sečovlje v občini Piran v prometni nesreči trčilo pet vozil. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz avtodoma in pet psov iz kombiniranega vozila. Zavarovali so kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem pri iznosu in oskrbi ponesrečenega ter odklopili akumulatorje na vozilih. V nesreči sta se poškodovali dve osebi. Zdravnik zdravstvenega doma Lucija in reševalci Reševalne službe slovenske Istre so poškodovani osebi oskrbeli na kraju dogodka in prepeljali v SB Izola.

Ob 13.32 je v naselju Osredek pri Zrečah osebno vozilo zapeljalo s cestišča in pristalo na boku v jarku. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili voznico, odklopili akumulator in z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP so poškodovano voznico oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 14.09 sta v križišču Kamniške in Jarške ceste v Domžalah trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in nudili pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev. Reševalci NMP Ljubljana so pet poškodovanih oseb na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.32 se je na cesti Metlika–Novo mesto pri kraju Jugorje, občina Metlika, pri padcu z motornim kolesom poškodovala sopotnica na motorju. Reševalci ZD Metlika so poškodovanko oskrbeli na kraju, helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP z Brnika pa je poškodovanko prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 18.38 je na Kamniški cesti v Preserjah pri Radomljah, občina Domžale, mladoletni kolesar padel in si poškodoval nogo v stegenskem delu in krvavel. Gasilci CZR Domžale so reševalcem NMP Domžale nudili pomoč pri oskrbi in prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila.

Ob 19.12 je v predoru Podmilj v smeri Ljubljane v občini Lukovica osebno vozilo povozilo rezervno gumo, ki je ležala na voznem pasu. Gasilci CZR Domžale in PGD Celje zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in posuli cestišče z vpojnimi sredstvi. Vozilo so umaknili na desni vozni pas tunela skupaj z gasilci ACB Vransko. Izven predora je bilo še eno osebno vozilo, ki je ob trčenju s pnevmatiko prebilo dve gumi. Na kraju so bili tudi delavci Darsa.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 71 intervencij na javnem kraju in 24 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so šestim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 41 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, šest povzročitev telesne poškodbe, nasilij v družini in groženj, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanja denarja ter en rop, drzno tatvino in ter 1 preprečitev uradnega dejanja oziroma napad na pooblaščeno osebo.

V noči na 9. 9. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Renault megane 1.5 DCI, letnik 2018, črne barve, registrske številke LJ 61-RKU.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 146 oseb, in sicer 91 na območju PU Koper, 37 na območju PU Novo mesto in 18 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Iraka (25), Afganistana (22) in Irana (22).