V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.538 klicev. Med 613 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 145 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.  

V 127 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo.

Ob 6.10 sta v naselju Stara vas–Bizeljsko, občina Brežice, trčila osebno in tovorno vozilo. Osebno vozilo je obstalo na strehi. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu in posuli iztekle motorne tekočine. Na kraju so bili prisotni reševalci NMP Brežice in dežurni delavec CGP Krško. Poškodovan ni bil nihče.

Ob 7.27 je na cesti Godovič–Kalce, občina Idrija, osebno vozilo zapeljalo s ceste na brežino in prevrnjeno na streho obstalo na cestišču. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in odstranili vozilo s cestišča. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 12.24 sta v naselju Trnava, občina Braslovče, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGE Celje in PGD Trnava so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, do prihoda reševalcev NMP Celje nudili pomoč poškodovani osebi, prevrnjeno vozilo postavili na cestišče in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Reševalci so poškodovano osebo odpeljali v SB Celje.

Ob 16.12 je na cesti Otočec–Gumberk, pri naselju Dolenja vas, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in obstalo na strehi. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, s tehničnim posegom vozilo postavili na kolesa in nudili pomoč avto vleki. Reševalci NMP Novo mesto so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju, nadaljnje zdravniške oskrbe ni potrebovala.

Ob 17.36 sta v naselju Grajenščak, občina Ptuj, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom eno osebo rešili iz vozila, odklopili akumulatorja, z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu oseb. Dve osebi sta bili prepeljani v Splošno bolnišnico Ptuj.

Ob 20.34 je v Preserjah pri Radomljah, občina Domžale, voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste v gradbeno jamo, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. Voznica se je pri tem poškodovala. Gasilci CZR Domžale so z avtodvigalom vozilo postavili na kolesa izven jame. Poškodovanko so reševalci NMP Domžale oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 22 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali. Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 24 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 1 povzročitev telesne poškodbe ter 1 rop.

26. 9. 2022 je bil v Velenju ukraden osebni avtomobil Honda HR-V 1.6, letnik 2000, kovinske svetlo sive barve, z registrsko številko CE TI-447.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 41 oseb, 23 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Maribor in 8 PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Indije (11), Turčije (8) in Burundija (5).

 

Spletno uredništvo