V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.500 klicev. Med 566 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 139 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

V 120 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 6.14 je na avtocesti Podmilj–Lukovica v občini Lukovica v naletu trčilo pet osebnih vozil. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in vozila umaknili s prehitevalnega pasu. Poškodovanih ni bilo.

Ob 6.52 sta na cesti v Vrbnem v občini Šentjur trčili kombinirano in osebno vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč pri oskrbi poškodovane osebe, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in očistili cestišče.

Ob 7.55 so gasilci JZ GB Maribor posredovali po prometni nesreči na regionalni cesti Maribor–Slovenska Bistrica v naselju Morje v občini Rače-Fram. V nesreči sta bili udeleženi dve osebni vozili. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in postavili eno vozilo nazaj na kolesa. Reševalci NMP Maribor so dve poškodovani osebi prepeljali v UKC Maribor.

Ob 10:01 se je pri tromostovju na cesti med Divačo in Neverkami, občina Divača, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč NMP Sežana pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe ter pomoč dežurni službi CPK Sežana pri sanaciji cestišča in spravilu avtomobila na vlečno službo. Poškodovano osebo so prepeljali v SB Izola.

Ob 11.11 se je na uvozu na avtocesto Naklo zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega vozila, ki se je prevernilo na streho. Gasilci so kraj dogodka zavarovali in s tehničnim posegom osebo rešili iz vozila. Odklopili so akumulator, posuli razlite motorne tekočine v vpojnim sredstvom in vozilo postavili nazaj na kolesa. V nesreči se je ena oseba poškodovala.

Ob 13.33 so gasilci JZ GB Maribor, PGD Murska Sobota in PGD Radgona posredovali na avtocesti med Mursko Soboto in Lenartom, kjer je v bližini izvoza Cerkvenjak voznik z osebnim vozilom zapeljal iz vozišča. Zavarovali so kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. V nesreči je bila poškodovana ena osebe. Reševalci NMP Lenart so jo prepeljali v UKC Maribor.

Ob 14.59 sta trčili osebni vozili na podravski avtocesti v bližini Lancove vasi, občina Videm. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, oskrbeli poškodovano osebo do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulator in počistili cestišče.

Ob 22.27 se je na Ptujski cesti na Pragerskem v občini Slovenska Bistrica osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so kraj nesreče protinaletno in protipožarno zavarovali, vozilo stabilizirali, odklopili akumulator, s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo in očistili po vozišču razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 26 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 49 tatvin, 12 vlomov, 5 poškodovanj tuje stvari, 5 ponarejanj denarja, 5 nasilij v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 2 grožnji.

V času med 25. 9. 2022 in med 27. 9. 2022 je bil okolici Domžal bil ukraden osebni avto znamke Škoda fabia, temno barve, letnik 2000, registrskih številk LJ882-PE.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 221 oseb, 190 na območju PU Koper, 29 na območju PU Novo mesto, 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (47), Irana (37), Burundija (28).

 

Spletno uredništvo