V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1551 klicev. Med 581 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 73 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

V 91 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v šestih nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali dva voznika.

Ob 9.56 sta v naselju Krka, občina Ivančna Gorica, trčila osebno vozilo in štirikolesnik. Gasilci PGD Stična so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator vozila, počistili cestišče in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe.

Ob 10.07 je na cesti proti planini Zajamniki, občina Bohinj, pri srečevanju vozilo zapeljalo na rob vozišča in zdrsnilo po brežini. Voznika so pred prihodom gasilcev mimoidoči potegnili iz vozila nepoškodovanega. Gasilci PGD Bohinjska Bistica in Bled so stabilizirali vozilo pred nadaljnim zdrsom ter ga s tehničnim posegom dvignili nazaj na vozišče.

Ob 15.59 sta na Stari cesti v Prevojah pri Šentvidu, občina Lukovica, trčila osebno vozilo in motocikel. Gasilci CZR Domžale in PGD Blagovica so zavarovali kraj nesreče ter do prihoda reševalcev NMP nudili pomoč poškodovanemu motoristu.

Ob 16.33 so na cesti v strunjanskem drevoredu, občina Piran, verižno trčila tri osebna vozila. V sredinskem vozilu je ostala ukleščena poškodovana oseba. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, vozilo stabilizirali, pomagali reševalcem imobilizirati osebo ter jo iznesli iz vozila. Reševalci Reševalne službe slovenske Istre in zdravnik iz ZD Lucija so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Izola.

Ob 16.33 so na odseku HC Vrtojba – Razdrto, občina Šempeter-Vrtojba v naletu trčili štiri osebna in tovorno vozilo. Gasilci JZGRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih in do prihoda reševalcev NMP ZD Nova Gorica nudili pomoč poškodovani osebi.

Ob 18.54 je pri Zemonski Vagi, občina Ilirska Bistrica, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in pri tem trčilo v drevo. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe v reševalno vozilo. Poškodovanca so reševalci NMP nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Izola.

Ob 20.49 sta na Ormoški cesti na Ptuju na mostu čez reko Dravo trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, nudili pomoč reševalcem NMP Ptuj pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila in očistili po vozišču iztekle motorne tekočine.

Ob 23.20 sta na avtocesti Brezovica – razcep Kozarje, občina Ljubljana, trčili osebni vozili. Eno osebno vozilo se je pri tem prevrnilo na streho. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorje. V nesreči tri lažje poškodovane osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 48 intervencij na javnem kraju in 25 v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so šestim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 31 tatvin, 22 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, sedem groženj, pet nasilij v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb, kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanji denarja ter eno drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 158 oseb, in sicer 74 na območju PU Maribor, 54 na območju PU Koper in 30 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Indije (44), Burundija (34) in Bangladeša (17).

Spletno uredništvo