V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1484 klicev. Med 570 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 146 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 136 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 9 prometnih nesreč z lahko in 1 z hudo telesno poškodbo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Koper in Murska Sobota.

Ob 11.34 se je na poti s Svetega Jošta, občina Kranj, pri padcu poškodovala gorska kolesarka. Gorski reševalci GRS Kranj in gasilci GARS Kranj so jo na kraju oskrbeli ter prenesli do reševalnega vozila NMP Kranj.

Ob 19.25 je na regionalni cesti Litija–Zagorje, občina Litija, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci PGD Trbovlje, Zagorje in Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. Gasilci so nudili pomoč pri iznosu osebe iz vozila, oskrbi poškodovanca ter prenosu do reševalnega vozila NMP SB Trbovlje. Poškodovani je bil prepeljan v SB Trbovlje.

Ob 19.37 so v naselju Trnovica v občini Ivančna Gorica gasilci PGD Hrastov Dol nudili pomoč reševalcem NMP ZD Ivančna Gorica pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Ob 20.59 sta na gorenjski avtocesti za priključkom Vodice, smer Ljubljana, občina Vodice, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana in GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Ljubljana so na kraju dogodka opravili preventivni pregled dveh oseb. Posredovali so tudi policisti in delavci DARS-a.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 43 intervencij na javnem kraju in 13 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 36 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, 7 vlomov, 5 groženj, 5 kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 2 nasilji v družini, 2 ropa in 1 ponarejanje listin. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebama na območju Policijskih uprav Murska Sobota in Nova Gorica.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 137 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 86 na območju PU Koper in 51 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (48), Afganistana (21) in Indije (14).

 

Spletno uredništvo