V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejetih 1433 klicev. Med 570 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 119 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti sta se zgodili 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 18 nesreč z lažjimi. V preostalih 99 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 7 vozil. Pridržali so 2 voznika na območju PU Maribor in Celje.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 28 intervenciji na javnih krajih in 13 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 4 kršitelja na območju PU Ljubljana, Maribor, Koper in Celje.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 35 tatvin, 22 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 3 preprečitve uradnega dejanja, 2 grožnji ter povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilje v družini. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Celje in Nova Gorica izrekli prepoved približevanja.

Včeraj okoli 17.30 ure so bili policisti obveščeni o strelih na območju Domžal. Policisti so ob prihodu na kraj v stanovanjski hiši odkrili dve pokojni osebi. Do poznih ur je na kraju potekala intenzivna kriminalistična preiskava in vam več informacij še ni znanih. Po neuradnih podatkih naj bi sin ustrelil očeta, nato pa sodil še sebi. Več sledi tekom dneva.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 30 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 27 na območju PU Koper in 3 na območju PU Novo mesto. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (17), Turčije (9), Irana (3).