V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 976 klicev. Med 396 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 60 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 54 kaznivih dejanj.

V 53 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 5 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa  pridržali enega voznika.

Ob 7.43 je na cesti Murska Sobota–Vaneča, občina Puconci, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in se poškodovala. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili poškodovanko iz vozila, nudili pomoč reševalcem in odklopili akumulator.

Ob 15.59 je na gorenjski avtocesti, od priključka Vodice proti priključku Ljubljana – Šmartno, osebno vozilo zapeljalo s cestišča ter pristalo v obcestnem jarku. Gasilci GB Ljubljana zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč vozniku, ki je bil izven vozila ob njihovem prihodu ter ga predali reševalcem NM Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 25 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Ljubljana in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 17 vlomov, 16 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, po 3 nasilja v družini in grožnje, po 2 povzročitvi telesnih poškodb in kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 177 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 97 na območju PU Koper, 66 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (46), Rusije (27) in Burundija (24). V petek in soboto pa so prijeli kar 429 oseb, ki so nezakonito vstopile v Slovenijo.

 

Spletno uredništvo