V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.347 klicev. Med 542 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 126 prometnih nesreč, 42 kršitev javnega reda in miru ter 67 kaznivih dejanj.

 

V 115 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 7.01 je v naselju Leše v občini Tržič vozilo zapeljalo s ceste. Reševalci NMP Tržič so oskrbeli eno lažje poškodovano osebo. Gasilci GARS Kranj in PGD Bistrica pri Tržiču so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe.

Ob 17.02 so na cesti Logatec–Rovte trčili osebni vozili in traktor. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine ter nudili pomoč avto vleki. Poškodovano osebo so reševalci NMP Logatec oskrbeli in odpeljali v UKC.

Ob 17.15 sta v križišču Čopove in Ljubljanske ulice v Celju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorje ter po razlitih motornih tekočinah posuli vpojna sredstva. Poškodovanih ni bilo.

Ob 23.14 je v železniškem predoru pri postaji Kamnik–Graben vlak povozil osebo. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP ZD Kamnik in policiji, razsvetlili kraj dogodka v predoru ter nudili pomoč pri transportu preminule osebe iz predora.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 7 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območjih PU Nova Goriva, Novo mesto in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 9 poškodovanj tuje stvari, 8 vlomov, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, po 2 ponarejanji denarja in grožnji ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 225 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 111 na območju PU Koper, 103 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Celje, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (49), Rusije (44) in Afganistana (42).

 

Spletno uredništvo