V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.328 klicev. Med 570 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 62 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

V 110 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli.

Ob 11.44 se je v Stari Fužini, občina Bohinj, v prometni nesreči huje poškodoval kolesar z električnim kolesom. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč ponesrečenemu do prihoda reševalcev NMP.

Ob 13.00 sta v naselju Vurmat – del, občina Podvelka, trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili prvo pomoč dvema poškodovanima osebama ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci ZRC Koroške so eno poškodovano osebno prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 13.32 sta v Dolenjah pri Jelšanah, občina Ilirska Bistrica, v naletu trčila motorista. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe. Poškodovani motorist je bil prepeljan v ZD Ilirska Bistrica in nato v SB Izola.

Ob 13.42 je v kraju Bruna vas, občina Mokronog Trebelno, osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v drevo. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč policistom in reševalcem. Reševalci NMP ZD Trebnje so poškodovanega voznika oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 14.26 sta na Dolenjski cesti v Ljubljani trčila osebno in kombinirano vozilo. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP in jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 46 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju Policijskih uprav Maribor in Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 15 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 7 groženj, 6 ponarejanj denarja, po 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji listin, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini ter 1 rop.

V noči na 6. 9. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil VW transporter, rdeče barve, letnik 1995, registrskih oznak LJ 564-GX.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 59 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 26 na območju PU Koper, 20 na območju PU Novo mesto in 13 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (27), Indije (19) in Burundija (4).

 

Spletno uredništvo