V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 906 klicev. Med 344 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 58 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 48 kaznivih dejanj.

V 53 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 5 nesrečah pa so bili lažje poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil.

Ob 8.30 sta v križišču Ljubljanske ceste in priključka na avtocesto Vrhnika, občina Vrhnika, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, očistili po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana pri oskrbi poškodovane osebe. Poškodovano osebo so na nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Ljubljana reševalci NMP.

Ob 8.48 je pri naselju Sotelsko, občina Krško, vlak povozil osebo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Krško. Oseba je umrla na kraju dogodka.

Ob 20.29 se je na Zgornji Hudinji v Celju osebno vozilo prevrnilo na streho v obcestni jarek. Gasilci PGE Celje so kraj zavarovali, nudili pomoč reševalcem in policiji, vozišče posuli z vpojnimi sredstvi in preprečili nadaljnje iztekanje tekočin iz vozila ter očistili vozišče. Dve poškodovani osebi so s kraja odpeljali z reševalnim vozilom, dve pa bosta zdravniško pomoč poiskali sami.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 18 intervencij na javnih krajih in 17 v zasebnih prostorih. Izrekli so 2 ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 15 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 10 tatvin, 4 primeri nasilja v družini ter po 2 kaznivi dejanji povezani z zlorabo drog, ponarejanjem listin, grožnji in povzročitvi telesne poškodbe.

V noči na 10. 1. 2022 je bil na Vrhniki ukraden osebni avtomobil znamke Citroen xsara picasso, kovinsko sive barve, letnik 2003, registrskih oznak LJ F6-418.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 25 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 13 na območju PU Maribor, 12 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Hrvaške (10), Nepala (9), Indije (3).