V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.574 klicev. Med 633 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 131 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 115 kaznivih dejanj.

V 115 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  5 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo.

Ob 7.51 sta na cesti Murska Sobota–Noršinci, občina Murska Sobota, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so pomagali reševalcem NMP Murska Sobota, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine in izvajali požarno varovanje. Tri poškodovane osebe so odpeljali v SB Murska Sobota.

Ob 14.59 je na železniški postaji v Poljčanah oseba padla po tirih in se huje poškodovala. Gasilci PGD Poljčane so pomagali reševalcem NMP Slovenska Bistrica pri oskrbi poškodovanca in dežurni ekipi HNMP Maribor pri prenosu do helikopterja SV, s katerim so ga prepeljali v UKC Maribor.

Ob 15.01 sta v Kidričevem naselju v Radencih trčili osebni vozili. Gasilci PGD Gornja Radgona so nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Gornja Radgona in na vozilu odklopili akumulator. Poškodovanko so reševalci odpeljali v SB Murska Sobota.

Ob 15.54 sta na cesti Ptuj-Ormož v naselju Cvetkovci v občini Ormož, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj nesreče, pomagali pri oskrbi poškodovane osebe, odklopili akumulator in počistili cestišče.

Ob 16.30 je v Strunjanu v občini Piran, voznik z osebnim vozilom zapeljal v obcestni kanal. Gasilci JZ GB Koper so vozilo z avtodvigalom dvignili iz jarka in odklopili akumulator. Poškodovano osebo je oskrbela enota NMP Piran. Reševalci Reševalne službe slovenske Istre pa so osebo prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 53 tatvin, 20 vlomov, 19 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, po 3 rope, kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilja v družini ter po 2 ponarejanji listin in ponarejanji denarja.

V noči na 10. 10. 2022 je bil v Novem mestu ukraden osebni avtomobil znamke Renault Megane, sive barve, letnik 2018, reg. št. NM DC-953.

V Ljubljani je bilo ukradeno motorno kolo znamke Yamaha YP400, Letnik 2019, kovinsko sive barve, reg. št. LJ60-LU.

 V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 98 oseb, 79 na območju PU Koper in 19 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Iraka (25), Afganistana (20) in Burundija (13).

 

Spletno uredništvo