V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.772 klicev. Med 714 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 167 prometnih nesreč, 91 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

V 147 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 10.39 sta na avtocesti pri uvozu za Lesce, smer Ljubljana, trčila tovorno in kombinirano vozilo. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč pri nakladanju vozil ter sanirali cestišče. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 10.48 sta v križišču Betnavske ceste in Focheve ulice v Mariboru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle tekočine in odklopili akumulator. Reševalci NMP Maribor so eno poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor.

Ob 12.04 sta na obvoznici v Kamniku trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj nesreče, posuli absorbent po izteklih motornih tekočinah, odklopili akumulator in nudili prvo pomoč poškodovani voznici do prihoda reševalcev NMP.

Ob 14.40 se je na Mariborskem Pohorju v občini Maribor na kolesarski progi poškodoval gorski kolesar. Gasilci JZ GB Maribor so pomagali reševalcem NMP Maribor pri oskrbi in prenosu poškodovanca. Reševalci so ga prepeljali v UKC Maribor.

Ob 15.04 sta v Voducah, občina Šentjur, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, odklopili akumulatorje na vozilih ter z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Celje so poškodovano osebo prepeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 16.16 je v Ulici kamniško-zasavskega odreda v Kamniku osebno vozilo zbilo kolesarja. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj nesreče ter nudili prvo pomoč poškodovanemu kolesarju do prihoda reševalcev NMP. Ti so ga prepeljali v nadaljnjo oskrbo.

Ob 18.00 sta pri Razborju, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, preprečili iztekanje motornih tekočin ter z vpojnim sredstvom posuli po izteklih. S tehničnim posegom so iz vozil rešili ukleščeni osebi in jima nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Sevnica. Ti so ju oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 76 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 15 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, po 3 ponarejanja denarja in nasilja v družini, 2 ropa, ter po 1 drzno tatvino in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

28. 10. 2022 je bil v Mengšu ukraden Peugeot 308, bele barve, letnik 2014, registrskih oznak LJ 776-JA.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 246 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 191 na območju PU Koper, 55 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (94), Afganistana (56) in Indije (19).

 

Spletno uredništvo