V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.724 klicev. Med 695 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 135 prometnih nesreč, 105 kršitev javnega reda in miru, ter 84 kaznivih dejanj.

 

V 114 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo.

Ob 14.59 so na zahodni ljubljanski obvoznici med razcepom Koseze in priključkom Brdo v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, opravili kontrolo iztekanja motornih tekočin in do prihoda reševalcev NMP Ljubljana pregledali udeležence v prometni nesreči ter dvema nudili prvo pomoč. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti in delavci DARS-a.

Ob 12.30 so na avtocesti pri naselju Britof, občina Kranj, trčila tri osebna vozila. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, posuli iztekle tekočine in s tehničnim posegom rešili eno hudo poškodovano osebo. Reševalci NMP Kranj so tri poškodovane osebe v ZD Kranj.

Ob 12.03 sta v naselju Sedlarjevo, občina Podčetrtek, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Polje Sedlarjevo so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem NMP Šmarje pri Jelšah, ki so oskrbeli štiri poškodovane osebe, posipali cestišče z vpojnimi sredstvi ter ga očistili.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 85 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 16 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 3 ponarejanja denarja, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 ponarejanje listin, 1 rop, 1 drzno tatvino, ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 76 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 34 na območju PU Koper, 28 na območju PU Maribor in 14 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (26), Pakistana (26) in Indije (12).

 

Spletno uredništvo