V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.327 klicev. Med 531 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 110 prometnih nesreč, 64 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

V 99 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah pa so bili udeleženci lažje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 4.26 sta na Reški cesti v Hrpeljah, občina Hrpelje-Kozina, trčila osebno in tovorno vozilo. V nesreči so bile poškodovane tri osebe. Gasilci PGD Materija so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorje, očistili razlite motorne tekočine ter odstranili osebno vozilo s cestišča. Reševalci NMP Sežana so poškodovane osebe oskrbeli in prepeljali v izolsko bolnišnico.

Ob 7.36 sta na Reški cesti v Prestranku, občina Postojna, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Postojna so požarno in naletno zavarovali kraj dogodka ter pregledali vozili. Reševalci NMP Postojna so eno poškodovano osebo prepeljali v SB Izola.

Ob 14.24 je na avtocesti med Ljubljano in Brezovico osebno vozilo zadelo odbojno ograjo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane voznice.

Ob 14.52 je pred cestno zaporo na cesti Bovec–Kobarid na tovorno vozilo padla večja skala, ki je povzročila materialno škodo. Gasilci PGD Kobarid so zavarovali kraj dogodka, očistili cestišče in nudili pomoč policiji. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 47 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 6 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 tatvin, 17 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in drzna tatvina, po 2 kaznivi dejanji povzročitev telesnih poškodb, nasilje v družini in grožnje ter 1 kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 155 oseb, in sicer 77 na območju PU Novo mesto, 39 na območju PU Koper, 37 na območju PU Maribor in 2 na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (49), Indije (28) in Afganistana (21).

Spletno uredništvo