V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.189 klicev. Med 472 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

 

V 115 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 6 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 6.43 se je na cesti Dobravlje–Male Žablje v občini Ajdovščina pri padcu poškodoval motorist. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina, reševalci NMP Ajdovščina in policisti. Ob prihodu na kraj dogodka ponesrečenca več ni bilo. Dogodek preiskuje policija.

Ob 14.10 sta v Panonski ulici v Beltincih trčili osebni vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, sanirali mesto nesreče ter nudili pomoč poškodovanima osebama.

Ob 15.27 so na cesti v naselju Strmca v občini Laško trčila tri osebna vozila. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje ter sanirali cestišče. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 17.53 je na regionalni cesti med naseljem Sovodenj in Cerknim v občini Cerkno, osebno vozilo trčilo v brežino in obstalo v obcestnem jarku. Gasilci PGD Cerkno so izvlekli vozilo na cestišče, pomagali vlečni službi pri nalaganju vozila in počistili cestišče.

Ob 20.11 je na štajerski avtocesti na izvozu Šentjakob, občina Ljubljana, v smeri Celja osebno vozilo zapeljalo s cestišča ter se zaletelo v brežino in drog javne razsvetljave. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in očistili cestišče. Lažje poškodovanega voznika so reševalci NMP Ljubljana oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 21.42 je na relaciji Vučja Vas – Bučečovci, občina Križevci, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in nudili pomoč avto vleki. Za poškodovano osebo so poskrbeli reševalci NMP Ljutomer.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 4 kazniva dejanja nasilja v družini, po 3 kazniva dejanja povzročitve telesnih poškodb in ponarejanje denarja, 2 grožnji ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanje listin, rop in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 30 oseb, vse na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (28), Bangladeša (1) in Maroka (1).

 

Spletno uredništvo