V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.487 klicev. Med 593 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 142 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

V 126 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali enega voznika.

Ob 4.22 je na cesti med Prestrankom in Pivko v občini Postojna, voznica z osebnim vozilom trčila v košuto. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in sanirali razlite tekočine po cestišču. Lažje poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Postojna. Za poginulo košuto bo poskrbela pristojna lovska družina.

Ob 7.52 je na Hraški cesti v krožišču v Lescah osebno vozilo trčilo v tovorno vozilo in se zagozdilo. Gasilci GARS Jesenice, Kranj in PGD Bled so zavarovali kraj dogodka, osebno vozilo izvlekli in očistili razbite dele vozil s cestišča. V nesreči se ni nihče poškodoval.

Ob 9.03 se je na Savski cesti v Kranju pod kolesi tovornega vozila udrla cesta. Posledično se je vozilo nevarno nagnilo nad železniško progo. V vozilu je bilo okoli pet kubičnih metrov odpadnih mešanih tekočin, kar so gasilci GARS Kranj ustrezno pretočili v drugo vozilo. Gasilci so zavarovali tovorno vozilo pred prevrnitvijo, ga s pomočjo dvigala dvignili in ga postavili na cestišče. O dogodku so bile obveščene Slovenske železnice, poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 11.10 sta na Vojkovi cesti v Novi Gorici trčila delovni stroj in osebno vozilo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica.

Ob 12.26 sta na Virski cesti v Domžalah trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine, očistili cestišče in odstranili osebno vozilo s cestišča. Reševalci NMP Domžale so poškodovano osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.01 sta v naselju Brdinje, občina Ravne na Koroškem, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečenega, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter pomagali vlečni službi pri odstranjevanju vozila s ceste. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so ponesrečenca z reševalnim vozilom prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 13.18 so v Globočah, občina Vojnik, trčila štiri osebna vozila. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč trem poškodovanim osebam, odklopili akumulatorje na vozilih in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Celje in Slovenske Konjice so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju dogodka, dve pa prepeljali v SB Celje.

Ob 15.18 sta na primorski avtocesti Ljubljana–Vrhnika, med izvozom in uvozom Brezovica, občina Brezovica, trčila osebno in policijsko vozilo. Gasilci PGD Stara Vrhnika in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, odstranili razbitine s cestišča in nudili pomoč drugim enotam. Dve osebi so reševalci NMP prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18.37 je v naselju Dravče, občina Vuzenica, štirikolesnik zapeljal s cestišča in se prevrnil. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, štirikolesnik postavili nazaj na cestišče ter nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe. Reševalci ZRCK so jo prepeljali v UKC Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 20 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, po 3 kazniva dejanja drzna tatvina, ponarejanja denarja in nasilje v družini, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnja ter po 1 kaznivo dejanje povzročitev telesne poškodbe in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 57 oseb, in sicer 27 na območju PU Koper, 18 na območju PU Novo mesto in 12 na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (23), Burundija (15) in Iraka (5).

 

Spletno uredništvo