V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.738 klicev. Med 703 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 139 prometnih nesreč, 114 kršitev javnega reda in miru ter 70 kaznivih dejanj.

V 112 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 24 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozila.

Ob 6.31 sta na cesti v kraju Vonarje, občina Podčetrtek, v naleti trčili osebni vozili. Reševalci NMP so dve osebi oskrbeli in prepeljali v SB Celje. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Pristava pri Mestinju so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja in do prihoda reševalcev nudili prvo pomoč.

Ob 8.35 sta na Jamski cesti v Postojni trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Postojna, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Ob 16.21 sta na avtocesti med priključkoma Tepanje in Slovenska Bistrica – jug trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, posuli iztekle motorne tekočine z vpojnim sredstvom in pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih oseb.

Ob 17.55 so na Avtocesti Logatec–Vrhnika, občina Vrhnika, trčila tri osebna in eno tovorno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec in PGD Stara Vrhnika, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, ter nudili pomoč pri oskrbi štirih ponesrečenih oseb. Reševalci NMP Logatec so poškodovane prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 21.00 se je v kraju Lokve, občina Nova Gorica, v prometni nesreči poškodoval voznik motocikla. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanca in nudili pomoč policistom pri razsvetljavi kraja dogodka.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 89 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, po 10 kaznivih dejanj vlom in poškodovanje tuje stvari, 7 povzročitev telesnih poškodb, 3 grožnje, po 2 kaznivi dejanji nasilje v družini in drzna tatvina ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 47 oseb, in sicer 24 na območju PU Maribor, 12 na območju PU Koper, 10 na območju PU Celje in 1 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (22), Bangladeša (9) in Afganistana (4).

 

Spletno uredništvo