V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1239 klicev. Med 473 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 111 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 26 tatvin, 23 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 7 groženj, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 kazniva dejanja nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje povzročitve telesne poškodbe, ponarejanje listin, ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 24 intervencij na javnem kraju in 19 v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Murska Sobota.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju policijskih uprav Koper in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozila.

V 111 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je oseba umrla.

25. 1. 2022 ob 20.10 se je pri naselju Gradišče nad Pijavo Gorico, občina Škofljica, zgodila prometna nesreča v kateri je ena oseba umrla. 57 letni voznik osebnega vozila je vozil po glavni cesti iz smeri Pijave Gorice proti Turjaku in je zapeljal na nasprotno smerno vozišče ter trčil v nasproti vozečega 26 letnega vozika osebnega vozila. 57 letni voznik osebnega vozila je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče, drugi udeleženec pa je bil lažje telesno poškodovan.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 24 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 16 na območju PU Koper, 5 na območju PU Novo mesto in 3 na območju PU Ljubljana.  Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (7), Maroka (5) in Pakistana (4).