V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.522 klicev. Med 636 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 93 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

V 98 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 5 voznikov.

Ob 4.25 je ob cesti Ljubljana–Matena, občina Ig, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka. V vozilu ni bilo nikogar, kakor tudi ne v okolici vozila. Primer je prevzela Policija, ki bo poskrbela za izvlek vozila iz jarka s pomočjo vozila vlečne službe.

Ob 7.18 sta na štajerski avtocesti med Slovensko Bistrico in počivališčem Polskava trčili osebno vozilo in tovorno vozilo. Gasilci JZ GB Maribor in PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, na več vozilih odklopili akumulatorje, nudili pomoč reševalcem NMP in delavcem avtocestne službe DARS. V prometni nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 13.03 se je na cesti med Ilirsko Bistrico in Šembijami, občina Ilirska Bistrica, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi, očistili po vozišču razlite motorne tekočina in odklopili akumulator.

Ob 13.11 je pri naselju Jasen, občina Ilirska Bistrica, padel kolesar. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi.

Ob 13.20 sta na cesti Kobarid – Tolmin v križišču za naselje Kamno, občina Tolmin, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine, vozilo v jarku postavili nazaj na vozišče in nudili pomoč policiji. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 15.41 sta v naselju Veščica, občina Razkrižje, trčila motor in osebno vozilo. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka, usmerjali promet, nudili pomoč policiji in reševalcem NMP. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 18.03 je na pomurski avtocesti na relaciji Cerkvenjak-Grabonoš pred izvozom Sveti Jurij osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Pri tem so se poškodovale tri osebe. Reševalci NMP Murska Sobota in Gornja Radgona so jih prepeljali v SB Murska Sobota. Gasilci PGD Murska Sobota, Ljutomer, Gornja Radgona in JZGB Maribor so razsvetljevali kraj nesreče.

Ob 19.19 je na avtocesti Novo mesto—Ljubljana med izvozoma Trebnje vzhod in Trebnje zahod v smeri Ljubljane gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, pogasili goreče vozilo, razsvetljevali kraj in vozilo pregledali s termovizijsko kamero. Dežurni delavci DARSa so zavarovali kraj dogodka in očistili cestišče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 66 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 14 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe, 4 nasilja v družini, 2 ropa, 2 grožnji, 1 drzno tatvino ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

29. 10. 2022 je bil v okolici Nove Gorice ukraden Seat leon 1.6 tdi, bele barve, letnik 2011, registrskih oznak GO FA-208.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 174 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 144 na območju PU Koper, 20 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Celje, 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (49), Kube (49), Burundija (32).

 

Spletno uredništvo