V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1549 klicev. Med 617 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 134 prometnih nesreč, 78 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 114 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 17 prometnih nesreč z lahko in 3 z hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika motornega kolesa na območju PU Koper. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 6 vozil.

Ob 16.00 je na avtocesti, občina Naklo, iz smeri Jesenic pri tunelu Ljubelj, na tovornem vozilu počila pnevmatika. Pri tem je tovorno vozilo izrinilo s ceste osebno vozilo, ki ga je prehitevalo. Osebno vozilo se je prevrnilo na bok in obstalo na travnati površini med obema voziščema. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč ostalim službam na kraju. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 16.31 je na cesti med Mostom na Soči in Postajo, občina Tolmin, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in trčila v kamniti zid. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine na cestišču. Voznica ni bila poškodovana in bo sama opravila preventivni pregled v zdravstvenem domu.

Ob 18.06 se je na cesti Strmec–Mangartsko sedlo, občina Bovec, pri padcu poškodoval motorist. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka in do prihoda reševalcev NMP Tolmin poškodovanega motorista oskrbeli ter z vpojnim sredstvom posuli in počistili razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Tolmin so poškodovanca dokončno oskrbeli in pripravili za helikopterski transport. Helikopter SV z dežurno ekipo HNMP Brnik so poškodovanega motorista prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 18.40 je na cesti Nova Gorica–Tolmin, pri Doblarju, občina Kanal ob Soči, prišlo do trka osebnega in motornega vozila. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, nevtralizirali razlite motorne tekočine na cestišču, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri oskrbi poškodovanega motorista, ki je bil z reševalnim vozilom prepeljan v bolnišnico.

Ob 20.12 se je pri naselju Čepno, občina Pivka, oseba med kmetijskimi opravili prevrnila s traktorjem in ostala ukleščena pod njim. Osebo so pred prihodom gasilcev izpod traktorja rešili občani. Gasilci PGD Košana, Pivka in Postojna so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, poškodovanemu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, jim pomagali pri nadaljnji oskrbi in prenosu do reševalnega vozila, traktor postavili na kolesa in preprečili iztekanje goriva ter odklopili akumulator. Reševalci NMP Ilirska Bistrica so poškodovanca oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 22.02 je na železniški progi med postajo Maribor Tezno in glavno železniško postajo v Mariboru, vlak povozil osebo. Posredovali so gasilci JZ GB Maribor, ki so osebo našli ter jo predali službi NMP. V iskanju je sodelovala tudi policija PP Maribor.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 62 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje in Koper.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 45 tatvin, 12 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 grožnje, 3 nasilja v družini, 3 ponarejanja denarja, 2 ponarejanji listin in 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje in Kranj.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 108 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 53 na območju PU Novo mesto, 31 na območju PU Maribor, 23 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Indije (40), Iraka (16) in Pakistana (12).

 

Spletno uredništvo